Diferencia entre revisiones de «Categoría:Obras de autores anónimos»

Contenido eliminado Contenido añadido
Sin resumen de edición
Página blanqueada
Línea 1:
'''L’Escola Xavier Soto''' és un '''Centre de Formació Política''' que neix a l'octubre del 2001 impulsada per la Comissió Executiva del PSC i que a través de la formació, té com a objectiu principal posar a l’abast dels militants i simpatitzants una eina que faciliti i promogui el coneixement polític, orgànic, institucional i de política general entre els /les militants i simpatitzants del PSC
 
L’Escola porta el nom d’un polític destacat en el si del nostre partit, el company '''Xavier Soto''' que va esdevenir un líder juvenil als anys 80, i va ser elegit com a Primer Secretari de la JSC al 1981. Soto va exercir la seva tasca política durant deu anys i al 1983 va ser el Diputat més jove d’Espanya al Congrés dels Diputats. Al 1995 mor deixant un excel•lent llegat per a generacions de joves polítics que el prenen com una referència i com un model a seguir i el PSC per recordar el seu llegat, decideix posar-li el seu nom a l’Escola de Formació per recordar la seva figura política.
 
Formació de Quadres del PSC. '''L’Escola Xavier Soto'''desenvolupa la seva tasca al voltant de quatre grans eixos de formació: '''bloc d’acció política , bloc d’habilitats directives, bloc d’ idiomes i xerrades-col•loqui i bloc de Tics'''.
 
L’Escola difon la seva oferta formativa a través de diverses publicacions de forma periòdica, a través de '''La Revista Endavant''' editada pel PSC, La pròpia '''pàgina web''' de l’Escola i els '''programes anuals que s’editen des de l’Escola''' i es distribueixen a totes les federacions del PSC. A més, des de l’Escola s’impulsa l’edició de llibres i monogràfics sobre diferents temàtiques de caràcter polític.
 
'''ELS NOSTRES OBJECTIUS'''
 
'''LA FILOSOFIA DE L'ESCOLA'''
• Posar a l’abast dels militants i simpatitzants una eina que faciliti i promocioni, el coneixement polític orgànic, institucional i de política general del nostre partit.
• En la formació amb adults cal tenir clar el concepte de que: la formació es un acte de corresponsabilitat entre el formador i els assistents, per tan no és una simple transmissió de coneixements, sinó que ha de ser una formació de dues direccions”.
 
''' OBJECTIUS GENERALS'''
 
• Avui, en un món on els canvis són ràpids, la formació ha esdevingut una activitat essencial per a l’actualització permanent a les organitzacions i per a les persones. La formació és imprescindible per tal de convertir les oportunitats de la Societat del Coneixement en elements dinàmics del canvi social.
• En el si del PSC s’entén la formació com un instrument per adaptar les persones i el partit a aquest entorn canviant. La formació serveix també per transmetre a les persones que confien en el nostre projecte, els elements fonamentals que defineixen la nostra identitat com a socialistes.
• La formació, és un deure i un dret dels militants socialistes, i de totes aquelles persones que s’incorporen al nostre projecte polític. Els socialistes hem d’emprar la formació per entendre millor quines són les plurals necessitats de la societat i així poder construir les millors respostes i alternatives als múltiples i complexes problemes.
• Així mateix, la formació ha de contribuir a millorar el desenvolupament personal dels afiliats al partit i enfortir els nostres ideals col• lectius.
• Ens cal la formació per donar resposta als problemes nous que planteja l’evolució de la societat. Aquesta nova situació exigeix dominar noves habilitats per tal de millorar la nostra acció política.
• L’oferta formativa proposada, sota la iniciativa de l´ Escola de Formació Xavier Soto, està al servei d’aquestes objectius. Aquesta proposta formativa ha de ser l'instrument bàsic per enfortir i millorar l’acció política del partit i la dels seus afiliats i simpatitzants.
 
''' LÍNIES ESTRATÈGIQUES''' •
Consolidar l’Escola com a servei de formació interna del PSC.
• Ampliar l’equip de formadors per a poder cobrir totes les necessitats de l’organització.
• Augmentar la qualitat dels productes formatius que oferim.
• Contribuir a incrementar la militància del nostre partit.
• Millorar el discurs socialista i la nostra influència social augmentant el nivell polític de la militància.
 
'''METODOLOGIA'''
La nostra proposta metodològica, està enfocada a realitzar una tasca eminentment pràctica, de debat, discussió, plantejar interrogants, etc. que faciliti el treball d’equip als participants des del inici de qualsevol activitat.
 
 
'''LOCALITZACIÓ'''
El Centre d'Estudis està ubicat al terme municipal de Cornellà, a uns 10 km de Barcelona.
Direcció:
Masia Can Risueño, C. Pius XII, 14
08940 Cornellà
Teléfono: 93 474 24 30
Fax: 93 474 50 99